Balance Diéta

 

Szia!

 

Ezt most tényleg olvasd végig, mert nagyon fontos információkat tudhatsz meg!

Ebben a bejegyzésemben sok betegség eredetére találhatsz magyarázatot. Egy viszonylag új táplálkozási területre viszlek el téged, ahol sok mindenre választ kaphatsz, megérted a miérteket és megtalálhatod a megoldás kulcsát!

 

                                                                       Tarts velem, engedd, hogy vezesselek!

 

Hallottál már az áteresztő bél-szindrómáról?

 

Sokáig én sem ismertem, de beleástam megam ebbe a témába, mert nagyon érdekesnek találom.

Kezdjük az alapoknál!

 

 

 

 

Hogy néz ki egy bélfal belülről?

 

Úgy képzeld el, mintha egy nagy kirakott puzzle lenne a bél  nyálkahártya. A sejtek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mint a puzzle darabkái.

Ennek a szerkezeti felépítésnek az a feladata, hogy a még emésztetlen ételt a tápcsatornán belül tartsa, megakadályozza annak bélfalon történő átjutását. Ha ezek a puzzle darabkák elcsúsznak, eltávolodnak egymástól, akkor megszűnik, hézagossá válik a záró funkció, meglazul a szerkezet, még nem kellően megemésztett élelmiszerek jutnak át a réseken, egészen a véráramba.

A szerkezet szétcsúszásának számos oka lehet:

 • helytelen táplálkozás
 • glutén
 • tejfehérje (kazein)
 • bélfertőzések (bakktérium, gomba, vírus, parazita)
 • bélflóra felborulása
 • antiniotikum kezelés
 • stressz

Az emésztetlen ételt az immunrendszer idegenként ismeri fel és azonnal támadásba lendül. A problémát nem ez jelenti, hanem hogy egyes emésztetlen étel részecskék felszíni molekulái kísértetiesen hasonlítanak  a testünk egyes szöveteinek molikuláihoz. Ezt a jelenséget nevezik molekuláris mimikirinek.

 

A  LÉNYEG MOST KÖVETKEZIK: 

Itt csatlakoznak a folyamatba az autoimmun betegségek! Mivel az emésztetlen ételek felszíni molekula fehérjéi és a szervezetünk bizonyos fehérjéi között az immunrendszerünk nem tud különbséget tenni (mivel annyira hasonlóak) azonnal támadásba lendül a saját sejtjei ellen, ezáltal kialakulnak az autoimmun betegségek! Ha a pajzsmirigy sejtjei hasonlóak, akkor azt támadja meg, és Hashimoto szindróma lesz az eredménye, ha az idegrenszer ellen lép fel Sclerosis multiplex alakul ki, hasnyálmirigy esetében az 1-es típusú cukorbetegség, vér esetén leukémia,  bélsejtek esetén Crohn betegség, Colitis ulcerosa stb.....

 

A következő betgségek kialakulása összefüggésbe hozható az áteresztő bél-szindrómával:

 • Guillain-Barré-szindróma
 • ekcéma
 • pikkelysömör
 • izomdisztrófia
 • fibromyalgia
 • Rheumatoid arthritis
 • Bechterew-kór
 • autizmus

 

Hihetetlen, ugye?

 

Szinte felfoghatatlan, hogy mennyi betetgség a bél állapotára vezethető vissza! Ismét kiemelem a táplálkozás fontosságát, tényleg nagyon nem mindegy, hogy mit eszünk!

Ezeknél a betegségeknél mindig a bél helyreállítása az első lépés.

A bélflóra optimalizálása egy hosszabb folyamat, mindig egyénre szabott étrend szükséges hozzá. Ennek lehetőségeiről a következő bejegyzésemben írok. Tarts velem akkor is, sok hasznos újdonságot hozok el neked!

 

Addig is:

 

Táplálkozz egészségesen, (t)egyél az egészségedért!

 

 

 

Nagy sikerrel való tekintettel,  újra indítottam a "7 formabontó hét" életmódváltó programomat. Nézd meg, milyen lehetőségek közül választhatsz. Jelentkezz, kezd most az életmódváltást, ne halogasd, legyél mától egészségesebb, fittebb, érezd végre jól magad a bőrödben! Ha most jelentkezel, akkor kedvezményt kapsz!smiley

 

 

Szeretnél értesülni minden Balance diéta újdonságról?

 

Iratkozz fel a hírlevelemre, és képben lehetsz az aktuális diétákkal  kapcsolatban, illetve azonnal értesülsz a legújabb egyensúly pillanatok receptekről, mely segíti a diétád betertását, változatossá teszi az étrendedet!

 

smileyUgye, hogy kihagyhatatlan ? smiley

Jelentkezz gyorsan!